Política de privacitat

Informació general de la seu electrònica o lloc web festivalsenderistacostadaurada.cat i dels seus continguts

En compliment de la Llei 34/2002, d’11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic (LSSI-CE), Sapiens sccl amb CIF F64074982, d’ara en endavant “Som” informa que és titular del lloc web festivalsenderistacostadaurada.cat. D’acord amb l’exigència de l’article 10 de la llei esmentada, “Som” informa de les dades següents:

El titular d’aquest lloc web és “Som”, amb CIF F64074982 i domicili social al carrer PREMIÀ, 15, 2a PLANTA, 08014 BARCELONA, inscrit en el Registre General de Cooperatives de Catalunya nº 13349. L’adreça de correu electrònic de contacte amb l’empresa és: subscripcions@som.cat.

Usuaris

L’accés i/o ús dels portals de “Som” atribueix la condició d’usuari que accepta des de l’inici de l’accés i/o ús l’avís legal i la política de privadesa que aquí es reflecteix. Les citades condicions seran d’aplicació independentment de les Condicions Generals de Contractació que en el seu cas resultin d’obligat compliment.

Protecció dels drets de propietat intel·lectual

Els continguts i elements gràfics que formen part del lloc web festivalsenderistacostadaurada.cat són de titularitat exclusiva de “Som” o de terceres persones físiques o jurídiques que n’han autoritzat l’ús a festivalsenderistacostadaurada.cat. Els continguts del lloc web són objecte de propietat intel·lectual, amb les excepcions previstes en l’article 13 del Reial decret legislatiu 1/1996, de 12 d’abril, pel qual s’aprova el text refós de la Llei de propietat intel·lectual. Per tant, qualsevol ús o reproducció que les persones usuàries facin d’aquests continguts o d’altres que es puguin incloure en el futur, s’ha de fer seguint les previsions i respectant les limitacions de la normativa esmentada.

festivalsenderistacostadaurada.cat explicita una reserva de drets amb caràcter general respecte del conjunt dels continguts difosos en el lloc web que són objecte de propietat intel·lectual i industrial.

No s’autoritza en cap cas:

  • La presentació d’una pàgina del lloc web en una finestra que no pertany a festivalsenderistacostadaurada.cat per mitjà de ‘framing’.
  • La inserció d’una imatge difosa al lloc web en una pàgina que no és de festivalsenderistacostadaurada.cat mitjançant ‘in line linking’.
  • L’extracció d’elements del lloc web que causi perjudici a festivalsenderistacostadaurada.cat conforme a les disposicions vigents.
  • Utilitzar el web per promocionar lliurement activitats comercials.
  • L’ús comercial dels continguts del lloc web festivalsenderistacostadaurada.cat.
  • L’ús de marques o signes distintius, logotips, combinacions de colors, estructura, disseny i, en general, símbols distintius de qualsevol naturalesa propietat de “Som” sense el coneixement i l’autorització corresponent de l’empresa.
  • L’ús de continguts en activitats il·lícites, il·legals o contràries a la bona fe i l’ordre públic.
  • Difondre continguts o propaganda de caràcter racista o xenòfob, pornogràfic, il·legal o que atempti contra els drets humans.
  • Provocar danys en els sistemes físics i lògics de “Som”, dels seus proveïdors o de terceres persones; introduir o difondre a la xarxa virus informàtics o altres sistemes físics o lògics que siguin susceptibles de provocar danys anteriorment esmentats.
  • Intentar accedir i, si s’escau, utilitzar els comptes de correu electrònic d’altres usuaris i modificar o manipular els seus missatges.


“Som” es reserva el dret d’instar les accions, els procediments i les mesures cautelars procedents previstos en la legislació de propietat intel·lectual, amb relació a la comissió d’infraccions de la normativa sobre propietat intel·lectual per part dels usuaris. Les infraccions que es cometin amb motiu de la utilització fraudulenta de la informació i dels continguts del lloc web festivalsenderistacostadaurada.cat poden comportar les sancions legalment previstes, en especial, en el codi penal (articles 270 i següents).

Protecció de dades de caràcter personal

De conformitat amb el que s’estableix en la normativa vigent en protecció de dades de caràcter personal, l’informem que les seves dades seran incorporades al sistema de tractament titularitat de “Som” amb CIF F64074982 i domicili social situat al carrer PREMIÀ, 15, 2a PLANTA, 08014 BARCELONA, amb la finalitat de poder facilitar, agilitar i complir els compromisos establerts entre totes dues parts. En compliment amb la normativa vigent, “Som” informa que les dades seran conservades durant el termini estrictament necessari per complir amb els preceptes esmentats amb anterioritat.

Mentre no ens comuniqui el contrari, entendrem que les seves dades no han estat modificades, que vostè es compromet a notificar-nos qualsevol variació i que tenim el seu consentiment per utilitzar-les per a les finalitats esmentades.

“Som” informa que procedirà a tractar les dades de manera lícita, lleial, transparent, adequada, pertinent, limitada, exacta i actualitzada. És per això que “Som” es compromet a adoptar totes les mesures raonables perquè se suprimeixin o rectifiquin sense dilació quan siguin inexactes.

D’acord amb els drets que li confereix la normativa vigent en protecció de dades, podrà exercir els drets d’accés, rectificació, limitació de tractament, supressió, portabilitat i oposició al tractament de les seves dades de caràcter personal així com del consentiment prestat per al seu tractament, dirigint la seva petició a l’adreça postal indicada més amunt o al correu electrònic subscripcions@som.cat.

Podrà dirigir-se a l’autoritat de control competent per presentar la reclamació que consideri oportuna.

Dades de navegació

El sistema de navegació i el programari necessaris per al funcionament d’aquest lloc web recullen, de manera estàndard, algunes dades la transmissió de les quals és implícita en l’ús dels protocols de comunicació d’Internet. En aquesta categoria de dades hi ha l’adreça IP o nom de domini de l’ordinador utilitzat per la persona usuària per connectar-se al lloc web, l’adreça URL del recurs demanat, l’hora, el mètode utilitzat per a la consulta al servidor, la mida de l’arxiu obtingut en la resposta, el codi numèric que indica l’estat de la resposta al servidor, i altres paràmetres relatius al sistema operatiu de l’entorn informàtic de la persona usuària.

Aquesta informació no s’associa a persones usuàries concretes i s’utilitza amb la finalitat exclusiva d’obtenir informació estadística sobre l’ús del lloc web festivalsenderistacostadaurada.cat.

En la seva seu electrònica, festivalsenderistacostadaurada.cat no utilitza galetes (cookies) o altres mitjans de naturalesa anàloga per al tractament de dades personals que permetin la identificació de persones físiques concretes, usuàries de la seu electrònica. L’ús d’aquests mitjans es reserva exclusivament per recollir informació tècnica per facilitar a les persones usuàries l’accessibilitat i l’exploració segura i eficient de la seu electrònica de festivalsenderistacostadaurada.cat.

Aquest lloc web fa servir les eines de mesurament d’audiència de Google Analytics, que permeten analitzar el comportament i el perfil dels visitants anònims amb l’objectiu de millorar el funcionament del web. Aquest mesurament utilitza galetes (cookies) de terceres parts.


Responsabilitat amb relació als continguts

“Som” es reserva el dret de modificar els continguts del web i d’eliminar-los, així com també de limitar o impedir-ne l’accés ja sigui temporalment o definitiva, sense notificació prèvia.

“Som” no es fa responsable de la informació o dels continguts d’altres pàgines web a les quals remet o amb les quals enllaça el portal festivalsenderistacostadaurada.cat.Dret d’exclusió

“Som” es reserva el dret de denegar o retirar l’accés als seus llocs web i/o els serveis oferts sense necessitat d’avís previ, a instància pròpia o d’un tercer, a aquells usuaris que incompleixin les presents condicions generals o les normes d’ús.

Contractació

L’enviament de qualsevol dels formularis de comanda suposa una via de contractació electrònica en els termes que reconeix la Llei 34/2002, de serveis de la societat de la informació. Sobre la base d’aquesta llei, “Som” us informa que el correcte enviament de les dades veraces i necessàries, i la posterior efectivitat en el pagament, seran els únics tràmits a complir per a tal contractació. El document en què aquesta es formalitzi serà emmagatzemat en les nostres oficines durant el temps legalment obligatori, on es mantindrà accessible per al seu accés, rectificació o cancel·lació.

Generalitats

“Som” perseguirà l’incompliment de les presents condicions, així com qualsevol utilització indeguda dels seus llocs web, exercint totes les accions civils i penals que li puguin correspondre per dret.

Modificació de les presents condicions i durada

“Som” podrà modificar en qualsevol moment les condicions aquí determinades, essent degudament publicades com aquí apareixen. La vigència de les citades condicions anirà en funció de la seva exposició i seran vigents fins que siguin modificades per altres condicions degudament publicades.

Legislació aplicable i jurisdicció

La relació entre “Som” i els usuaris es regirà per la normativa espanyola vigent i qualsevol controvèrsia se sotmetrà als jutjats i als tribunals de la ciutat de Barcelona.

AMB EL SUPORT DE:

ORGANITZA:

Divendres, 21 d’octubre — 17H

GUIATGE MUSICAL AL MAS DE PAISAN

Aquest guiatge circular i musical des del poble de Mont-ral ens portarà a descobrir els antics masos, el conreu de muntanya i també l'ús de l'energia hidràulica per la producció d'electricitat que s’hi va fer. Ho farem tot seguint un antic camí de ferradura recuperat recentment, intentarem portar de nou la vida, el tragí i la música a unes raconades ara oblidades però habitades durant segles. Les últimes llums del dia faran ballar les notes musicals que tocarà en Jordi Carré. Ens hi acompanyeu?

Hora
17h
Durada
2,5 H
Dificultat
Fàcil
Desnivell
150m +
Tipus de ruta
circular
Guiatge
El brogit
Lloc de trobada
Mont-ral
Edat mínima
+7 anys
Límit
15 persones
Preu
15€ adults, 3€ nens de 7 a 16 anys

Divendres, 21 d’octubre — 20H

Alcover; Bandolers, Pedres i Palaus
Descoberta del nucli antic i del museu per gaudir de la ruta urbana i dels secrets de Ca Batistó i el Triàsic. Per què Bandolers? El record dels bandolers ens trasllada a l’època de màxim esplendor de la vila. Quines Pedres veurem? Els fòssils del Triàsic que ens expliquen el secret de les Muntanyes de Prades. Visitem un Palau? Sí, Ca Batistó que ens endinsa a la modernitat burgesa, tot acabant amb un tast de cervesa artesanal a les antigues cavallerisses de la casa.
Hora
20h
Durada
1,5 H
Dificultat
Fàcil
Desnivell
0m
Guiatge
Camins km0
Lloc de trobada
Davant del museu d'Alcover
Edat mínima
+7 anys
Límit
6 persones mínim
Preu
15€ adults, 3€ nens de 7 a 16 anys

Divendres, 21 d’octubre — 20:30H (primer torn)

Divendres, 21 d’octubre— 21:00H (segon torn)

KOSMOS

KOSMOS és un espectacle d’astronomia, un tribut a la mítica sèrie Cosmos, de Carl Sagan. Una experiència immersiva única a Catalunya que ens transportarà als confins de l’univers per retornar al cel fosc de Prades, on observarem amb telescopis de gran diàmetre i ens deixarem guiar pel seu cel i les històries de mitologia que s’hi amaguen. La primera part, dins la Sala Hypatia, és un viatge cap a l’univers profund. El farem dins la nostra nau, envoltants d’atmòsferes sonores, de llum i imatges que ens faran reviure moments clau de la història de l’astronomia parlarem d’actualitat científica en un format fresc i divertit. Dins el Planetari gaudirem de les més espectaculars produccions i simulacions de l’univers comentades en directe pels nostres Guies Starlight.

La segona part, quan ja sigui fosc, la farem des del Mirador Astronòmic de Sant Roc, un entorn de gran bellesa, estirats en unes còmodes tumbones per a una visió del cel de 360º. Aquesta segona part tracta d’una descoberta del cel fosc de Prades amb observació amb telescopis de gran diàmetre i una interpretació del cel que consta d’un recorregut comentat i guiat amb làser verd per les constel·lacions i la seva mitologia.

Hora
20:30h o 21h
Durada
2,5 H
Dificultat
Fàcil
Desnivell
0m
Guiatge
Parc astronòmic
Lloc de trobada
Centre Visitants del Parc (Prades)
Edat mínima
+10 anys
Límit
15 persones
Preu
15€ adults, 3€ nens de 7 a 16 anys

Dissabte, 22 d’octubre — 9H

CASTELLFOLLIT, SORGIT DE L'INTERIOR DE LA TERRA (VIMBODÍ I POBLET)
Recorregut que transcorre per la vall de Castellfollit, al Paratge Natural de Poblet. Castellfollit està catalogada com Geozona (Zona d’interés geològic) degut al seu modelat granític, un modelat resultat dels agents atmosfèrics al llarg de la seva història geològica. Un passeig pel vessant dret de la part baixa de la vall ens permetrà descobrir diferents morfologies de roques granítiques, pedreres que es van explotar els primers 70 anys del s. XX, carboneres, casetes de peons i altres elements del patrimoni natural i social que ens anirem trobant, canviant durant les diferents estacions de l’any.
Hora
9h
Durada
3,5 H
Dificultat
Moderada
Desnivell
225m +
Tipus de ruta
circular
Guiatge
Reboll Ecoturisme
Lloc de trobada
Àrea de lleure Roca de l'Abella
Edat mínima
+10 anys
Límit
15 persones
Preu
15€ adults, 3€ nens de 7 a 16 anys

Dissabte, 22 d’octubre — 9H

AVENCS DE LA FEBRÓ

Versió curta
Directes als Avencs de la Febró desde el Refugi de la Mussara pel PR-C87 i visita al poble abandonat de la Mussara, amb les seves espectaculars vistes al Mar. La única dificultat, es troba en la entrada i sortida a l'avenc.

Versió llarga
Desde el refugi de la Mussara, anem a buscar el PR-C06 que uneix La Mussara emb Prades, passant per la Febró. La primera part de l'itinerari, després d'una petita ascensió, és un còmode descens per camins amples i algún senderó fins que visualitzem la Febró. Punt on ens encararem en direcció sud pel PR-C87 per començar el que serà la pujada més significativa del itinerari, fins arribar a l'entrada dels avencs. El punt més delicat a nivell tècnic, serà la entrada i sortida als avencs. Un cop fora de l'avenc, ens dirigim en pla fins al Pla de l'Agustenc, on des d'allà, amb un lleuger descens, tornem al punt de sortida.

Hora
9h
Durada
2h curta / 4,5h llarga
Dificultat
Fàcil / Moderada
Desnivell
100m + / 300m +
Tipus de ruta
lineal / circular
Guiatge
Prades Aventura
Lloc de trobada
Refugi de la Mussara.
Edat mínima
+10 anys
Límit
sense límit
Preu
15€ adults, 3€ nens de 7 a 16 anys

Dissabte, 22 d’octubre - 11H

Visita al MiMo i ruta pedagògica.
L’exposició descobreix, enmig de la vall, i des d’una mirada crítica, la importància d’accions beneficioses que es duen a terme per combatre la degradació dels boscos, la pèrdua de la biodiversitat, el perill dels residus… I sobretot, ens situa davant d’una realitat en desequilibri, sense filtres i tal com és. La ruta pedagògica parlarem sobre la gestió del bosc (2 km de recorregut fàcil).
Hora
11h
Durada
2-3 h
Dificultat
Fàcil
Desnivell
0m
Guiatge
Camins km0
Lloc de trobada
Alcover
Edat mínima
+7 anys
Límit
15 persones
Preu
15€ adults, 3€ nens de 7 a 16 anys

Dissabte, 22 d’octubre - 15:30H

OBSERVACIÓ D'OCELLS A LA SALLIDA
Jornada per aprendre de la natura, posant especial atenció a la flora i la fauna del entorn mitjançant l'ús d'aparells òptics d'observació, que es realitza des de l'aguait instal.lat a una zona propera a la confluència dels rius Francolí i Anguera al terme de Montblanc, i també al llarg d'un recorregut vorejant el riu Francolí.
Hora
15:30 h
Durada
3,5 h
Dificultat
Moderada
Desnivell
30m +
Tipus de ruta
lineal
Guiatge
Reboll Ecoturisme
Lloc de trobada
Montblanc
Edat mínima
+8 anys
Límit
15 persones
Preu
15€ adults, 3€ nens de 7 a 16 anys

Dissabte, 22 d’octubre - 15:30H

El Barranc de Castellfollit amb els 5 sentits
Itinerari en el que veurem, escoltarem, tocarem, olorarem i sobretot tastarem! Coneixerem les particularitats del cor del Paratge dels Boscos de Poblet: singularitats naturals, geologia única i espectacular, increïbles vistes sobre el barranc i el llegat de la presència humana. Treballarem i estimularem tots els sentits, tastarem productes del territori amb aromes extraordinaris, i acabarem la sortida amb un tast de cervesa artesana, també d’un productor local.
Hora
15:30 h
Durada
3 h
Dificultat
Fàcil
Desnivell
60m +
Tipus de ruta
parcialment circular
Guiatge
entrecamins
Lloc de trobada
Àrea de lleure Roca de l'Abella
Edat mínima
+7 anys
Límit
30 persones
Preu
15€ adults, 3€ nens de 7 a 16 anys

Dissabte, 22 d’octubre

Sessió 16:00-16:30 Selene i 20:30-21:15 Observació


SELENE (PARC ASTRONÒMIC)
SELENE és un viatge trepidant a la Lluna, ple de sorpreses i aventures. De tornada a la Terra descobrirem el fantàstic cel fosc de Prades i observarem amb grans telescopis. En aquest viatge acompanyarem la nostra protagonista a la recerca de la seva mascota perduda. Viatjarem a la Lluna i pel camí viurem mil i una aventures que haurem de resoldre per poder acomplir la nostra missió. Un espectacle de llum i color pensat per als més petits.
Hora
16 h
Durada
1,15 h en dues parts
Dificultat
Fàcil
Desnivell
0m
Tipus de ruta
lineal
Guiatge
Parc astronòmic
Lloc de trobada
Centre de Visitants del Parc (Prades)
Edat mínima
+2 anys
Límit
40 persones
Preu
15€ adults, 3€ nens de 7 a 16 anys

Dissabte, 22 d’octubre - 17H

GIMCANA FAMILIAR a PRADES
Descobrirem els secrets de Prades amb una visita guiada i una gimcama: Començarem la visita a la Plaça Major des d’on descobrirem pas a pas els carrers i els monuments més notables de Prades, la seva història, la seva gent i les seves tradicions. A continuació, demostrarem l’après durant la visita amb la gimcana familiar: els participants hauran de formar un mínim de 2 grups i superar les proves que se us plantejarà. Cal estar molt atents a les explicacions del guia durant la visita, ja que algunes preguntes estan relacionades amb la història i tradicions de Prades. Si no us en recordeu de la resposta haureu d’aguditzar el vostre enginy per trobar-la. Necessitareu recórrer a l’observació, l’atenció, la interacció amb els veïns, el treball en equip, la coordinació entre vosaltres… Sereu capaços d’esbrinar els secrets de la “vila vermella”?
Hora
17 h
Durada
1,5 h
Dificultat
Fàcil
Desnivell
0m
Tipus de ruta
circular / gimcana
Guiatge
Ma Carmen Granados (guia turística)
Lloc de trobada
Font de la Plaça Major, Prades.
Edat mínima
+5 anys
Límit
6 persones mínim
Preu
15€ adults, 3€ nens de 7 a 16 anys

Dissabte, 22 d’octubre

Sessió 19.00-20.15 Kosmos i 22.30-23.30 Observació
Sessió 19.30-20.45 Kosmos i 23.00-00.00 Observació
Sessió 21.00-22.15 Kosmos i 23.30-00.30 Observació
Sessió 21.30-22.45 Kosmos i 00.00-01.00 Observació


KOSMOS (PARC ASTRONÒMIC)
KOSMOS és un espectacle d’astronomia, un tribut a la mítica sèrie Cosmos, de Carl Sagan. Una experiència immersiva única a Catalunya que ens transportarà als confins de l’univers per retornar al cel fosc de Prades, on observarem amb telescopis de gran diàmetre i ens deixarem guiar pel seu cel i les històries de mitologia que s’hi amaguen. La primera part, dins la Sala Hypatia, és un viatge cap a l’univers profund. El farem dins la nostra nau, envoltants d’atmòsferes sonores, de llum i imatges que ens faran reviure moments clau de la història de l’astronomia parlarem d’actualitat científica en un format fresc i divertit. Dins el Planetari gaudirem de les més espectaculars produccions i simulacions de l’univers comentades en directe pels nostres Guies Starlight.
Hora
Varies sessions
Durada
3,5 h en dues parts
Dificultat
Fàcil
Desnivell
0m
Tipus de ruta
lineal
Guiatge
Parc astronòmic
Lloc de trobada
Centre de Visitants del Parc (Prades)
Edat mínima
+10 anys
Límit
40 persones
Preu
15€ adults, 3€ nens de 7 a 16 anys

Dissabte, 22 d’octubre - 20 H

Nit d’estels i vins al Regne de Siurana

Passejada nocturna que ens durà fins les restes del castell del que va ser l’últim regne àrab a Catalunya. Visitarem els llocs més emblemàtics d’aquesta meravellosa població, el seu entorn, i contemplarem el que el cel nocturn de tardor ens vulgui ensenyar tot degustant 3 vins de les DO veïnes.

Hora
20 h
Durada
2 h
Dificultat
Fàcil
Desnivell
30m +
Tipus de ruta
lineal
Guiatge
entrecamins
Lloc de trobada
Pàrking número 2 de la població de Siurana
Edat mínima
+6 anys
Límit
30 persones
Preu
15€ adults, 3€ nens de 7 a 16 anys

Diumenge, 23 d’octubre - 8:30 H

GUIATGE MAS D'EN LLORT. ECOSISTEMES DE L'ART RUPESTRE
Aquest recorregut interactiu, que transcorre per les capçaleres de la gran Vall de Montblanc, ens permetrà conèixer tres de les balmes que usaren els habitants de la zona com a santuaris artístics, en un període situat a cavall de l'Epipaleolític i el Neolític-Bronze, o sigui de fa entre 11.000 i 4.000 anys enrere. Al llarg de la ruta realitzarem diferents parades interpretatives dels punts importants i rellevants relacionats amb les expressions d’art rupestre que descobrirem i del paisatge i dels éssers vius que han poblat la zona des que es van realitzar les pintures per part de les societats prehistòriques de caçadors-recol·lectors i pagesos-pastors.
Hora
8:30 h
Durada
5 h
Dificultat
Moderada
Desnivell
290m +
Tipus de ruta
circular
Guiatge
Reboll ecoturisme
Lloc de trobada
Montblanc
Edat mínima
+10 anys
Límit
15 persones
Preu
15€ adults, 3€ nens de 7 a 16 anys

Diumenge, 23 d’octubre - 9H

Marxa Nórdica entre vinyes i història de Poblet
En aquest guiatge, descobrirem els secrets de la marxa nòrdica passejant entre segles d’història i rodejats de vinyes. Sortirem des del mateix Monestir de Poblet, una de les joies del Cister, coneixerem algunes de les granges que varen pertànyer a Poblet durant l’època medieval i que anem trobant al llarg del recorregut: el Castell de Milmanda, el Castell de Riudabella i la Granja Mitjana. Mitjançant aquestes granges, els monjos aportaren noves tècniques de conreu i de tractament del bosc i van permetre obtenir rendiment del terreny, convertint-se en una important font d’ingressos pels monjos. En finalitzar farem un tast de vins de la DO Conca de Barberà. Què més voleu?
Hora
9 h
Durada
2,5 h
Dificultat
Moderada
Desnivell
-
Tipus de ruta
circular
Guiatge
DracActiu
Lloc de trobada
Poblet
Edat mínima
+12 anys
Límit
30 persones
Preu
15€ adults, 3€ nens de 7 a 16 anys

Diumenge, 23 d’octubre - 9:30H

UN DIA FENT DE PASTOR. AMB TAST DE FORMATGES ARTESANS.
Una jove parella s´ha decidit a recuperar un ancestral ofici en perill d´extinció: el de pastor. Gaudirem d’una excursió a les Muntanyes de Prades, visitant l’ermita de Barrulles de Capafonts i caminant vora el riu Brugent. Ens trobarem amb el pastor i el seu ramat. En coneixerem el seu dia a dia, l’acompanyarem a a tancar les cabres i, per últim visitarem i tastarem els seus deliciosos formatges artesans. Ens hi acompanyeu?
Hora
9:30 h
Durada
4 h
Dificultat
Fàcil
Desnivell
150m +
Tipus de ruta
circular
Guiatge
Brogit
Lloc de trobada
Punt d'informació de Capafonts
Edat mínima
+6 anys
Límit
25 persones
Preu
15€ adults, 3€ nens de 7 a 16 anys

Diumenge, 23 d’octubre - 10H

ETNOBOTÀNICA I CISTELLERIA. ERMITA DE LES BARRULLES
L'activitat començaria amb una passejada etnobotànica per reconèixer les diferents plantes teixidores de l'entorn. Una vegada arribats a l'ermita fariem un cistellet d mèdula de rattan ( una fibra vegetal natural), cada participant s'endurà el seu.
Hora
10 h
Durada
3,5 h
Dificultat
Fàcil
Desnivell
150m +
Tipus de ruta
lineal
Guiatge
Anna Sínia
Lloc de trobada
Plaça major de Capafonts
Edat mínima
+7 anys
Límit
20 persones
Preu
15€ adults, 3€ nens de 7 a 16 anys

Diumenge, 23 d’octubre - 15:30H

CAMÍ DE LA FILIGRANA
Aquest guiatge ens portarà des de Farena, una petita població de l’Alt Camp, fins al mateix riu Brugent, on descobrirem les antigues edificacions que n’aprofitaven la seva força, els molins fariners i paperers, i n’aprendrem el seu funcionament. Gaudirem d’una refrescant passejada per una de les valls més ben conservades de Catalunya, fent un tast del recorregut El Brogit de la Vall. En un dels punts de la ruta existeix la possibilitat de dinar al restaurant Brugent, conegut per la seva cuina de muntanya que ha captivat els habituals de la zona. No us ho perdeu!
Hora
15:30 h
Durada
2 h
Dificultat
Fàcil
Desnivell
150m +
Tipus de ruta
circular
Guiatge
Brogit
Lloc de trobada
Farena
Edat mínima
+7 anys
Límit
15 persones
Preu
15€ adults, 3€ nens de 7 a 16 anys

Divendres, 28 d’octubre - 17H

Visita-passejada pel poble de Pratdip
La visita serà guiada en tot moment i farà un recorregut pel nucli urbà del municipi. Els temes que es desenvoluparan seran els relacionats amb la història del poble i sobretot amb el seu entorn natural i cultural. Donat que el mateix cap de setmana en que es durà a terme la visita es desenvolupa el Pratdip Llegendari, durant la visita veurem com es decora el poble,parlarem i explicarem del petit festival i de les llegendes de les muntanyes que ens envolten. Entrarem al Centre de Visitants on escoltarem les llegendes i també farem un tastet de d’oli de raig (si la collita de l’oliva ja s’ha dut a terme) o de coc amb farina de garrofa, a l’Agrobotiga del poble. També pujarem al castell, des d’on gaudirem de les vistes del poble i ens remuntarem als seus orígens medievals. Com a tema central hi haurà la figura dels Dips (gossos vampirs) i tota la llegenda que l’envolta.
Hora
17 h
Durada
2 h
Dificultat
Fàcil
Desnivell
0m
Tipus de ruta
circular
Guiatge
THE CURIOUS CATS
Lloc de trobada
Rentadors del poble de Pratdip
Edat mínima
-
Límit
20 persones
Preu
15€ adults, 3€ nens de 7 a 16 anys

Divendres, 28 d’octubre - 18H

CAMINS EMPEDRATS AL CAPVESPRE
Excursió de capvespre per veure la posta de sol sobre el poble de Tivissa des de la Llena, tot passant per l'ermita de Sant Blai. Descobrireu els antics camins empedrats de ferradura i diferents aspectes de la geologia d'aquestes muntanyes de la mà d'en Quimo, el geòleg local.
Hora
18 h
Durada
3 h
Dificultat
Fàcil
Desnivell
150m +
Tipus de ruta
circular
Guiatge
Brogit + Quimo
Lloc de trobada
Tivissa
Edat mínima
7 anys
Límit
15 persones
Preu
15€ adults, 3€ nens de 7 a 16 anys

Dissabte, 29 d’octubre - 9H

HISTÒRIES NATURALS A LA TERRA DELS DIPS
Excursió que ens permetrà enfilar-nos cap als cingles de Pratdip, passant per dos grauets, i descobrint raconades de gran bellesa, com la Dòvia. Es antics camins de ferradura que connectaven Pratdip amb Llaberia, així com el frondós camí de la Forestal ens recordaran l'intens traginar amunt i avall per aquestes muntanyes.
Hora
09 h
Durada
4 h
Dificultat
Moderada
Desnivell
250m +
Tipus de ruta
circular
Guiatge
Brogit
Lloc de trobada
Pratdip
Edat mínima
7 anys
Límit
15 persones
Preu
15€ adults, 3€ nens de 7 a 16 anys

Dissabte, 29 d’octubre - 9H

HISTÒRIA AL PARATGE NATURAL DE LA ROJALA - EL TORN
Senderisme entre búnquers i trinxeres al Coll de Balaguer. Ruta a peu per descobrir el Coll de Balaguer entre búnquers i trinxeres de la Guerra Civil, construïdes per l’exèrcit republicà enmitg del paratge natural de la Rojala - El Torn. On la muntanya es fon amb el mar.
Hora
09 h
Durada
4 h
Dificultat
Moderada
Desnivell
400m +
Tipus de ruta
circular
Guiatge
Saltum - Història viva
Lloc de trobada
Benzinera Repsol N340 (Claveguera Gran) l’Hospitalet de l’Infant
Edat mínima
12 anys
Límit
15 persones
Preu
15€ adults, 3€ nens de 7 a 16 anys

Dissabte, 29 d’octubre - 10H

Platja de l'Almadrava, passejada de tardor
Us convido a fer un trosset del GR-92. Concretament, per la La Platja de l'Almadrava i els voltants. Durant el recorregut passarem per cales idíl·liques, barrancs que desemboquen al mar, codolars... Una passejada per a tota la família, on interpretar el paisatge i gaudir de la platja de tardor.
Hora
15:30 h
Durada
2 h
Dificultat
Fàcil
Desnivell
20m +
Tipus de ruta
circular
Guiatge
Port Nòmada
Lloc de trobada
Platja l'almadrava
Edat mínima
7 anys
Límit
15 persones
Preu
15€ adults, 3€ nens de 7 a 16 anys

Dissabte, 29 d’octubre - 15:30H

Mas de l'illa -poblat ibèric Castellet de Banyoles
Ruta explicativa per l'entorn de l'hotel rural mas de l'illa. Passeig pels camps fruiters i ruta a la ciutat ibèrica del Castellet de Banyoles.
Hora
15:30 h
Durada
3,5 h
Dificultat
Fàcil
Desnivell
200m +
Tipus de ruta
lineal
Guiatge
Mas de l'illa
Lloc de trobada
Mas de l'illa
Edat mínima
6 anys
Límit
8 persones mínim
Preu
15€ adults, 3€ nens de 7 a 16 anys

Dissabte, 29 d’octubre - 15:30H

Ascens a la Tossa de Tivissa
Cim inclòs dins la llista de 100 cims de la FEEC. Pujarem pel camí de laLlena i veurem el Tormo de la Margarida, on es troba la via ferrada amb el mateix nom, en acostarem al cim de Roca Verdura amb una esplèndida vista. El camí de baixada és molt agradable i passa per l'emblemàtica ermita de Sant Blai de Tivissa.
Hora
15:30 h
Durada
3 h
Dificultat
Moderada
Desnivell
550m +
Tipus de ruta
circular
Guiatge
Rogles
Lloc de trobada
Camp de Fútbol de Tivissa
Edat mínima
10 anys
Límit
13 persones mínim
Preu
15€ adults, 3€ nens de 7 a 16 anys

Dissabte, 29 d’octubre - 18H

CAMINS EMPEDRATS AL CAPVESPRE
Excursió de capvespre per veure la posta de sol sobre el poble de Tivissa des de la Llena, tot passant per l'ermita de Sant Blai. Descobrireu els antics camins empedrats de ferradura i diferents aspectes de la geologia d'aquestes muntanyes de la mà d'en Quimo, el geòleg local.
Hora
18 h
Durada
3 h
Dificultat
Fàcil
Desnivell
150m +
Tipus de ruta
circular
Guiatge
Brogit + Quimo
Lloc de trobada
Tivissa
Edat mínima
7 anys
Límit
15 persones
Preu
15€ adults, 3€ nens de 7 a 16 anys

Diumenge, 30 d’octubre - 9H

DUNES QUE TOQUEN EL CEL
Prepareu-vos per descobrir una platja a 750m d'alçada amb aquesta ruta per cingleres de roca calcària a través de les quals descobrirem les restes d'antics mars i platges fòssils. A més gaudirem d’àmplies i espectaculars panoràmiques des d’un dels millors balcons de la Costa Daurada.
Hora
09 h
Durada
4 h
Dificultat
Fàcil
Desnivell
170m +
Tipus de ruta
circular
Guiatge
Brogit + Quimo
Lloc de trobada
Llaberia
Edat mínima
7 anys
Límit
15 persones
Preu
15€ adults, 3€ nens de 7 a 16 anys

Diumente, 30 d’octubre - 9H

HISTÒRIA AL PARATGE NATURAL DE LA ROJALA - EL TORN
Senderisme entre búnquers i trinxeres al Coll de Balaguer. Ruta a peu per descobrir el Coll de Balaguer entre búnquers i trinxeres de la Guerra Civil, construïdes per l’exèrcit republicà enmitg del paratge natural de la Rojala - El Torn. On la muntanya es fon amb el mar.
Hora
09 h
Durada
4 h
Dificultat
Moderada
Desnivell
400m +
Tipus de ruta
circular
Guiatge
Saltum - Història Viva
Lloc de trobada
Benzinera Repsol N340 (Claveguera Gran) l’Hospitalet de l’Infant
Edat mínima
12 anys
Límit
25 persones
Preu
15€ adults, 3€ nens de 7 a 16 anys

Diumente, 30 d’octubre - 9H

Caminant per cingles que miren al mar
Partint de l'emblemàtic poble de Pratdip iniciarem una ruta interpretativa per tal conèixer la vegetació del bosc i matollar mediterrani, típic del litoral català. Durant el recorregut també veurem construccions de pedra seca que ens permetran entendre com es desenvolupava la vida en aquestes serres. Ens enfilarem per corriols pels quals anirem guanyant alçada, per gaudir d'unes vistes fantàstiques de la costa Daurada i practicar tècniques bàsiques d'orientació.
Hora
09 h
Durada
3 h
Dificultat
Moderada
Desnivell
360m +
Tipus de ruta
circular
Guiatge
Port Nòmada
Lloc de trobada
Escola pública Pratdip
Edat mínima
10 anys
Límit
15 persones
Preu
15€ adults, 3€ nens de 7 a 16 anys

Diumenge, 30 d’octubre - 10H

Als voltants de la Masia Castelló. VAndellós
El dia 30 d'octubre a les 10h, desde el poble abandonat de Castelló(Vandellòs), farem una excursió per les muntanyes de Vandellòs.Anirem al rentador del "Beltran", pujarem als Graus de Vandellòs i seguirem pels "Dedals" per arribar a la "Creu de Castelló", i ja baixarem al poble recuperat. A l'arribar farem una visita del poble. Després farem tast de vins del Montsant i ens menjarem una "Clotxa".
Hora
10 h
Durada
3 h
Dificultat
Moderada
Desnivell
340m +
Tipus de ruta
circular
Guiatge
Associació Masia Castelló
Lloc de trobada
Masia Castelló
Edat mínima
10 anys
Límit
-
Preu
15€ adults, 3€ nens de 7 a 16 anys

Diumente, 30 d’octubre - 15:30H

Platja de l'Almadrava, passejada de tardor
Us convido a fer un trosset del GR-92. Concretament, des de La Platja de l'Almadrava fins a la vall de la C.N. de Vandellòs. Durant el recorregut passarem per cales idiliques, barrancs que desemboquen al mar, codolars... Una passejada per a tota la família, on interpretar el paisatge i gaudir de la platja de tardor.
Hora
15:30 h
Durada
2 h
Dificultat
Fàcil
Desnivell
20m +
Tipus de ruta
circular
Guiatge
Port Nòmada
Lloc de trobada
Platja l'almadrava
Edat mínima
7 anys
Límit
15 persones
Preu
15€ adults, 3€ nens de 7 a 16 anys