Les Muntanyes de Prades, una zona del nostre país que comparteixen les comarques del Baix Camp, l’Alt Camp i la Conca de Barberà, amb accessos molt còmodes per carretera són un tresor natural que cal preservar i que val la pena de recórrer. Res millor que el senderisme per descobrir els mil i un racons que us atraparan.
Al territori que situem dins de les Muntanyes de Prades, actualment en procés de ser declarat Parc Natural per la Generalitat de Catalunya, hi trobem poblacions força conegudes com la vila de Prades, la vila vermella pel color de les pedres del seu nucli antic; però n’hi ha d’altres més amagades: Capafonts, Vilanova de Prades, Arbolí, Mont-ral, Farena, Vilanova de Prades o la Febró, al costat de llogarrets pràcticament deshabitats.
Aixecar el cap i descobrir les estrelles d’aquest espectacular cel que té. L’espiritualitat de les ermites i Poblet. Escoltar el silenci tot passejant per la multitud de senders locals que uneixen aquestes poblacions amb les masies, pobles deshabitats, art rupestre, miradors, balmes, coves, roques foradades, molins i un llarg etcètera de paratges excepcionals. Deixar-nos aclaparar per la immensitat d’algunes vistes des de cims i miradors. Descobrir els gorgs amagats, les piscines naturals i els salts d’aigua que sorgeixen de petits rius com el Glorieta i el Brugent. Tots aquests són els petits tresors que podrem conèixer i descobrir en aquestes contrades.
Sens dubte la vegetació de muntanya marca el paisatge de les Muntanyes de Prades. Pins, alzines, castanyers i roures conviuen una gran varietat de plantes aromàtiques i tota mena de fongs i bolets. Sens dubte les Muntanyes de Prades són encara un petit paradís de pau i tranquil·litat que us invitem a descobrir. No ho digueu a ningú!
Aquest poble misteriós situat a 990 metres d’altura, abandonat des dels anys 50 i que pertany al municipi de Vilaplana, ofereix encara avui les restes ben visibles de la seva església i algunes cases pairals. Des del mirador de les Airasses hi ha una de les millors vistes de tota la Costa Daurada des del qual s’hi pot arribar a veure l’illa de Mallorca en dies molt clars.
Filtra per servei:
Divendres, 21 d’octubre — 17H
Aquest guiatge circular i musical des del poble de Mont-ral ens portarà a descobrir els antics masos, el conreu de muntanya i també l'ús de l'energia hidràulica per la producció d'electricitat que s’hi va fer. Ho farem tot seguint un antic camí de ferradura recuperat recentment, intentarem portar de nou la vida, el tragí i la música a unes raconades ara oblidades però habitades durant segles. Les últimes llums del dia faran ballar les notes musicals que tocarà en Jordi Carré. Ens hi acompanyeu?
Divendres, 21 d’octubre — 20H
Divendres, 21 d’octubre — 20:30H (primer torn)
Divendres, 21 d’octubre— 21:00H (segon torn)
KOSMOS és un espectacle d’astronomia, un tribut a la mítica sèrie Cosmos, de Carl Sagan. Una experiència immersiva única a Catalunya que ens transportarà als confins de l’univers per retornar al cel fosc de Prades, on observarem amb telescopis de gran diàmetre i ens deixarem guiar pel seu cel i les històries de mitologia que s’hi amaguen. La primera part, dins la Sala Hypatia, és un viatge cap a l’univers profund. El farem dins la nostra nau, envoltants d’atmòsferes sonores, de llum i imatges que ens faran reviure moments clau de la història de l’astronomia parlarem d’actualitat científica en un format fresc i divertit. Dins el Planetari gaudirem de les més espectaculars produccions i simulacions de l’univers comentades en directe pels nostres Guies Starlight.
La segona part, quan ja sigui fosc, la farem des del Mirador Astronòmic de Sant Roc, un entorn de gran bellesa, estirats en unes còmodes tumbones per a una visió del cel de 360º. Aquesta segona part tracta d’una descoberta del cel fosc de Prades amb observació amb telescopis de gran diàmetre i una interpretació del cel que consta d’un recorregut comentat i guiat amb làser verd per les constel·lacions i la seva mitologia.
Dissabte, 22 d’octubre — 9H
Dissabte, 22 d’octubre — 9H
Versió curta
Directes als Avencs de la Febró desde el Refugi de la Mussara pel PR-C87 i visita al poble abandonat de la Mussara, amb les seves espectaculars vistes al Mar. La única dificultat, es troba en la entrada i sortida a l'avenc.
Versió llarga
Desde el refugi de la Mussara, anem a buscar el PR-C06 que uneix La Mussara emb Prades, passant per la Febró. La primera part de l'itinerari, després d'una petita ascensió, és un còmode descens per camins amples i algún senderó fins que visualitzem la Febró. Punt on ens encararem en direcció sud pel PR-C87 per començar el que serà la pujada més significativa del itinerari, fins arribar a l'entrada dels avencs. El punt més delicat a nivell tècnic, serà la entrada i sortida als avencs. Un cop fora de l'avenc, ens dirigim en pla fins al Pla de l'Agustenc, on des d'allà, amb un lleuger descens, tornem al punt de sortida.
Dissabte, 22 d’octubre - 11H
Dissabte, 22 d’octubre - 15:30H
Dissabte, 22 d’octubre - 15:30H
Dissabte, 22 d’octubre
Sessió 16:00-16:30 Selene i 20:30-21:15 Observació
Dissabte, 22 d’octubre - 17H
Dissabte, 22 d’octubre
Sessió 19.00-20.15 Kosmos i 22.30-23.30 Observació
Sessió 19.30-20.45 Kosmos i 23.00-00.00 Observació
Sessió 21.00-22.15 Kosmos i 23.30-00.30 Observació
Sessió 21.30-22.45 Kosmos i 00.00-01.00 Observació
Dissabte, 22 d’octubre - 20 H
Passejada nocturna que ens durà fins les restes del castell del que va ser l’últim regne àrab a Catalunya. Visitarem els llocs més emblemàtics d’aquesta meravellosa població, el seu entorn, i contemplarem el que el cel nocturn de tardor ens vulgui ensenyar tot degustant 3 vins de les DO veïnes.
Diumenge, 23 d’octubre - 8:30 H
Diumenge, 23 d’octubre - 9H
Diumenge, 23 d’octubre - 9:30H
Diumenge, 23 d’octubre - 10H
Diumenge, 23 d’octubre - 15:30H
Divendres, 28 d’octubre - 17H
Divendres, 28 d’octubre - 18H
Dissabte, 29 d’octubre - 9H
Dissabte, 29 d’octubre - 9H
Dissabte, 29 d’octubre - 10H
Dissabte, 29 d’octubre - 15:30H
Dissabte, 29 d’octubre - 15:30H
Dissabte, 29 d’octubre - 18H
Diumenge, 30 d’octubre - 9H
Diumente, 30 d’octubre - 9H
Diumente, 30 d’octubre - 9H
Diumenge, 30 d’octubre - 10H
Diumente, 30 d’octubre - 15:30H